Скрепам жертви не завада: "Аерофлот" вирішив не відмовлятися від ста нових SSJ після авіакатастрофи

«Аерофлоту» було поставлено 50 літаків SSJ100 до 2018 року. Один пасажирський лайнер зазнав аварії 5 травня.

«Аерофлот» вирішив не відмовлятися від нових літаків Sukhoi Superjet 100, перевізник готовий підписати відповідні контракти вже в 2019 році. Про це повідомив журналістам гендиректор авіакомпанії Віталій Савельєв, передають Патріоти України.

«Ми не відмовляємося ні від поставок ще 100 літаків SSJ100, ні від додаткових 35 [лайнерів] МС-21. Ми готові підписати контракти по «Сухим» вже в цьому році. Оформлення відповідних домовленостей - графік поставок і комерційні умови контракту - знаходиться в стадії опрацювання», - сказав Савельєв.
Про те, що десять лайнерів SSJ100 надійдуть «Аерофлоту» в 2019 році від виробника «Цивільні літаки Сухого» (ГСС), повідомляв 6 червня глава Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК, головна компанія ГСС) Юрій Слюсар. «Є діючі контракти з рядом регіональних авіакомпаній, починаються поставки «Аерофлоту» - десять машин», - говорив Слюсар. Всього сто лайнерів цієї моделі повинні надійти авіакомпанії до 2026 року. Крім того, перевізник очікує надходження МС-21, випуск яких запланований на 2021 рік.
«Аерофлоту» було поставлено 50 літаків SSJ100 до 2018 року. Один пасажирський лайнер зазнав аварії 5 травня. Борт повинен був зробити переліт з Москви до Мурманська, проте через декілька хвилин після зльоту екіпаж запросив екстрену посадку в аеропорту вильоту через технічні несправності. При посадці літак вдарився об злітно-посадочну смугу і загорівся. Пасажирів евакуювали з палаючого літака по надувних трапах в носовій частині лайнера. Однак більшість пасажирів (40 з 73) врятувати не вдалося, загинув також один бортпровідник.
Фахівці Міжнародного авіаційного комітету випустили на початку червня попередні підсумки розслідування, в яких не називали винних, але вказували, що двигуни не були пошкоджені, але виявлені сліди попадання блискавки в лайнер. У звіті також детально описувалися дії пілотів. Сам Савельєв у відповідь говорив, що у «Аерофлоту» теж є «багато запитань» до звіту комітету.
Джерело: РБК-Україна

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...