Скрепні скрепи: Російські космонавти на МКС терплять незручності, викликані новим модулем "Наука"

Петлі каюти екіпажу нового російського модуля "Наука", який не так давно був пристикований до Міжнародної космічної станції, видають настільки гучні звуки, що вони практично заглушають решту шумів на МКС. На такі незручності поскаржилися космонавти під час переговорів із Землею, повідомляють Патріоти України із посиланням на РІА "Новости".

Так, в ході розмови з наземним фахівцем один з російських космонавтів просить змастити петлі в каюті екіпажу "Науки", щоб зменшити шум. У свою чергу, російський космонавт Олег Новицький скаржився, що входу в каюту заважають якісь металеві конструкції. Він припустив, що раніше вони служили для кріплення якихось механізмів, що сприяють зниженню рівня вібрації при польоті і стикуванні. Зараз ці конструкції не виконують ніяких функцій, а лише перешкоджають пересуванню в модулі.

Довідка: "Наука" - модуль російського сегмента МКС, призначений для реалізації російської програми науково-прикладних досліджень і експериментів. Був запущений з космодрому "Байконур" ракетою-носієм "Протон-М". 29 липня модуль прибув до модуля "Зірка" російського сегмента МКС.

Розмір субсидії на електроенергію для мешканців однієї з областей України збільшили вп'ятеро: Що треба знати

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:50

Мінсоцполітики повідомили, що для забезпечення підтримки уразливих верств населення регіону, уряд вирішив збільшити для мешканців Харкова та області на нинішній неопалювальний сезон (з травня по вересень включно) розмір пільг та субсидій на електроенер...

Названо найбагатшу фракцію українського парламенту

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:22

Сукупний дохід чинних народних депутатів, декларації яких є у відкритому доступі за 2022-2023 рр., склав більше 7 млрд грн. Аналітики R&D центру YouControl проаналізували декларації народних обранців щодо розміру доходу та заробітної плати за останні д...