Скрепні технології, "не имеющие аналогов в мире": Тест "суверенного рунета" обвалив роботу російських аеропортів

Російські авіакомпанії і аеропорти 25 грудня на кілька годин виявилися паралізованими в результаті масштабного збою в роботі мережі Інтернет.

Масштабний збій в роботі мережі Інтернет, який паралізував роботу декількох російських авіакомпаній і аеропортів, в тому числі єкатеринбурзького Кольцова, може бути пов'язаний з тестуванням «сталого рунета». Про це «URA.RU» повідомив інсайдер в представництві однієї з російських авіакомпаній, передають Патріоти України.

Російські авіакомпанії і аеропорти 25 грудня на кілька годин виявилися паралізованими в результаті масштабного збою в роботі мережі Інтернет. В результаті «падіння» мережі перестали працювати системи, що відповідають за бронювання і покупку квитків, реєстрацію на рейси, провезення багажу, відстеження перельоту.

«На кілька годин відключився інтернет, в результаті чого проблеми виникли не тільки в Кольцовому, але і в Західному Сибіру, а також в Уфі, Салехарді, Новому Уренгої та навіть Ростові. Відомо про проблеми з запуском програм систем відстеження квитків та переміщення пасажирів, якими користуються авіакомпанії. Це, наприклад, зарубіжні "Габріель" і "Амадеус", російська "Сирена". Вони зав'язані на інтернет і, в разі відключення, системи просто не бачать пасажира. Авіакомпаніям доводилося "заводити" пасажирів і їх багаж вручну. Проблеми виникли через тестування системи суверенного інтернету. Раніше збої траплялися, але такого масштабного я не пам'ятаю», - розповіло джерело «URA.RU». За його словами, зависала як російська «Сирена», так і її закордонні аналоги, якими зобов'язані користуватися авіакомпанії при здійсненні міжнародних рейсів.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...