Скрепні технології: У "Роскосмосі" заявили, що це робот "Федір" "розгерметизував" МКС

Про витік повітря на МКС стало відомо ще 20 серпня. Тоді в "Роскосмосі" заявили, що витік нібито незначний і практично невловимий приладами.

Причина розгерметизації та витоку повітря на Міжнародній космічній станції поки невідома. Про проблему повідомлялося ще з серпня, проте зараз її потрібно вирішити якомога швидше, так як закінчуються резерви повітря на станції, повідомляють Патріоти України з посиланням на РІА "Новости".

"Ми зараз втрачаємо вже резерв безпеки по газам і змушені будемо найближчим часом цю проблему вже вирішити. Час спливає", - сказав журналістам представник Центру управління польотами.

Ще в жовтні виконавчий директор "Роскосмоса" по пілотованим космічним програмам Сергій Крикальов заявив, що розгерметизація в модулі "Звезда" російської частини МКС, ймовірно, не є причиною витоку повітря на станції. Зараз фахівці інтенсивно шукають причину виникнення проблеми.

Крім того, в "Роскосмосі" назвали передчасними озвучені деякими ЗМІ висновки про походження тріщини через зовнішній вплив. Член Північно-Західної організації Федерації космонавтики Росії Олександр Хохлов в інтерв'ю російським журналістам припустив, що причиною тріщини могли стати якісь помилки чи прорахунки при вивантаженні і завантаженні космонавтами антропоморфного робота "Федора" в 2019 році.

Курс валют: поняття та особливості його формування

субота, 27 квітень 2024, 15:04

Багато людей у різних країнах користуються актуальним курсом валют, якщо їм хочеться інвестувати чи відкласти гроші, поїхати за кордон чи провести оплату за щось. Курсом є вираження ціни однієї валюти за рахунок іншої валюти. Під час проведення міжнаро...

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...