Скрепи можуть починати плакати: Експерти назвали дату, коли попит на нафту впаде практично до нуля

Незабаром виробники перестануть випускати автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння з огляду на економічну недоцільність.

Аналітики Bloobmerg повідомили тривожну новину для Росії, яка ризикує втратити мільярди доларів в середньостроковій перспективі, передають Патріоти України.

Мова йде про попит на нафту, який незабаром може обрушитися після різкого розвитку галузі виробництва електромобілів. У 2010 році ціна на літій-іонну батарею для електромобілів була $ 1100 за кіловат-годину ємності. У 2020-му ціна на ту ж ємність впала на 89% і склала $ 137 / кВт-год. За прогнозами Bloobmerg, в 2023 році ціна буде менше на $ 100, що зробить будь-який електромобіль дешевшим, ніж аналогічний двигун внутрішнього згоряння. До 2030-го всі виробники перестануть випускати автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння з огляду на економічну недоцільність. Оскільки 80% всієї нафти споживається транспортним сектором, це призведе до лавинного падіння попиту на неї, майже до нуля.

Приблизно до 2035-го нафта перестане бути потрібною людству, що автоматично спровокує обвал її вартості. Ситуація стане катастрофою для сировинних економік, які побудовані на фундаменті експорту енергоресурсів, особливо для Росії. Аналітики вважають, що нафта втратить свою світову цінність так само, як раніше китовий жир, яким заправляли всі вуличні ліхтарі. До кінця 19-го століття китовий жир був стратегічним ресурсом і біржовим товаром. Але потім його витіснила нафта.

У 2014 році експорт нафти і нафтопродуктів приніс Росії 381,3 мільярда доларів. Після зниження цін на нафту розмір прибутку стрімко знизився, проте все ще становить значну частину російського бюджету. Тепер новий виток технологій знецінить і "чорне золото". Зниження витрат на батареї пов'язано зі збільшенням розміру замовлень, зростанням продажів акумуляторних електромобілів і триваючим впровадженням катодів з високою щільністю енергії.

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...

Курс валют: поняття та особливості його формування

субота, 27 квітень 2024, 15:04

Багато людей у різних країнах користуються актуальним курсом валют, якщо їм хочеться інвестувати чи відкласти гроші, поїхати за кордон чи провести оплату за щось. Курсом є вираження ціни однієї валюти за рахунок іншої валюти. Під час проведення міжнаро...