Скрепи можуть тільки позаздрити: Українські фахівці у США готують до запуску ракету-носій "Антарес"

У вересні цього року «Антаресом» планують доставити вантажі на Міжнародну космічну станцію на замовлення NASA.

Українські фахівці у США згідно з графіком працюють над підготовкою до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman «Антарес», інформують Патріоти України.

Як повідомили у прес-службі Апарату РНБО, у квітні ц.р. група співробітників ДП «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» і НВП «Хартрон-Аркос» ЛТД поїхали до США для участі у роботах з підготовки до пуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman «Антарес», якою вже у вересні цього року планують доставити вантажі на Міжнародну космічну станцію на замовлення NASA.

Після двотижневого карантину в США група у повному складі розпочала виконувати роботи за програмою. 19 червня 15 фахівців, які брали участь в електровипробуваннях першого ступеня ракети-носія «Антарес» в центрі космічних запусків на о. Уоллопс, повернулися в Україну, один залишився у США для виконання планових робіт.

На початку липня до США прилетіли ще двоє українських фахівців, і найближчим часом у Сполучених Штатах очікують на прибуття ще трьох спеціалістів з системи контролю заправки. Організація перельоту українських фахівців, зокрема у частині ухвалення рішень щодо надання необхідних дозволів на виліт, стала можливою завдяки зокрема підтримці та міжвідомчій координації спільних дій з боку Ради національної безпеки і оборони України.

"Сюрприз" від колишніх друзів: Банки Вірменії припинять обслуговування російських карток

вівторок, 19 березень 2024, 12:14

Починаючи з 30 березня цього року картки російської платіжної системи «Мир» перестануть працювати у банкоматах і POS-терміналах більшості банків Вірменії. Про це пише РБК із посиланням на представника «ВТБ Вірменія», передають Патріоти України. Наразі ...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...