Скрепи позеленіють від заздрощів: Американські військові озброюються роботами-носіями (фото)

Робота MUTT американські військові вибрали за підсумками тендера SMET, що проводився з 2017 року.

Командування Армії США має намір до кінця 2020 року прийняти на озброєння перших роботів-носіїв MUTT, розроблених американською компанією General Dynamics Land Systems в рамках тендері SMET. Як пише Defense News, в цілому компанія повинна буде поставити військовим 624 нових робота, передають Патріоти України.

Роботи-носії в Армії США будуть використовуватися в першу чергу для перевезення частини екіпіровки, боєприпасів і провізії бійців, а також для розвідки. Передбачається, що завдяки таким роботам мобільність підрозділів підвищиться.
Робота MUTT американські військові вибрали за підсумками тендера SMET, що проводився з 2017 року. В цьому тендері, крім General Dynamics Land Systems, брали участь компанії Applied Research Associates / Polaris Defense, HDT Expeditionary Systems і Howe & Howe. Вони пропонували військовим роботизовану версію колісного баггі MRZR, колісного робота WOLF і гусеничний апарат RS2-H1.
Обраний американськими військовими робот MUTT здатний перевозити вантажі масою до 454 кілограмів. Апарат може працювати протягом 72 годин, долати відстань до 100 кілометрів. При цьому в русі апарат може виробляти до 1 кіловата електрики для підзарядки портативних пристроїв, а на стоянці - до 3 кіловат.
Робот здатний працювати в повністю автоматичному режимі або під управлінням оператора. На MUTT можна встановити дистанційно керований бойовий модуль або платформу запуску розвідувальних безпілотників. Робота також можна використовувати для евакуації поранених.

Пенсії з 1 травня перерахують автоматично: Ось кого торкнеться підвищення

понеділок, 29 квітень 2024, 6:50

Пенсії в Україні перерахують із 1 травня. Йдеться про тих, хто досяг віку від 70 років і при цьому розмір їхньої виплати не сягає 10 340,35 грн. Такий перерахунок відбудеться автоматично, передають Патріоти України. Щоб отримати доплати, потрібно відпо...

В Україні кардинально змінилася ситуація на ринку праці: Названо професію, яка несподівано стала непопулярною

понеділок, 29 квітень 2024, 6:44

В Україні спостерігається значний дефіцит на ринку праці. Високий попит мають практично всі професійні працівники, крім працівників сфери IT.Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA, передають Патріоти України. В Україні, згідно з даними опитування НБУ, ско...