Скрепи позеленіють від заздрощів: У США завершено будівництво корабля для польоту на Місяць (фото)

Тиждень тому житловий модуль Orion був вперше з'єднаний з побудованим ESA службовим модулем.

20 липня у Космічному центрі ім. Кеннеді відбулася урочиста церемонія, присвячена 50-й річниці посадки «Аполлона-11». У заході взяли участь ряд високопоставлених чиновників, у тому числи адміністратор NASA Джим Брайденстайн і віце-президент США Майк Пенс. Вони продемонстрували публіці готовий житловий модуль корабля Orion. Його збірка нещодавно була завершена фахівцями Lockheed Martin, інформують Патріоти України.

В опублікованій на сайті Lockheed Martin заяві йдеться, що тиждень тому житловий модуль Orion був вперше з'єднаний з побудованим ESA службовим модулем. Ця операція була проведена в камері FAST (Final Assembly and System Testing), яка колись використовувалася для потреб програми Apollo.

Найближчим часом інженери приступлять до повноцінної інтеграції модулів і теплозахисного екрану Orion. У вересні корабель буде доставлений в випробувальний центр Плам-Брук, де розташована найбільша в світі вакуумна камера. Там Orion пройде серію кріогенних тестів, покликаних підтвердити його готовність витримати перебування в космічному просторі. Після завершення тестів Orion повернеться в космічний центр ім. Кеннеді. Там він буде підготовлений до інтеграції з ракетою SLS.

Завершення складання Orion є важливою віхою на шляху до реалізації місії Artemis 1. В її рамках NASA планує провести комплексні випробування як самого корабля, так і SLS. Надважкий носій повинен буде вивести Orion без екіпажу на ретроградну орбіту навколо Місяця. Корабель проведе на ній тиждень, після чого повернеться на Землю. Загальна тривалість польоту повинна скласти 25 днів.

Варто підкреслити, що поки що NASA не опублікувало оновленої дати запуску Artemis 1. Формально, місія все ще запланована на літо 2020 року. Але через затримки з виготовленням компонентів SLS з великою часткою ймовірності він зрушить на 2021 рік.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...