Скрепи продовжують пручатися: У Росії назвали нові терміни запуску "Північного потоку-2"

Олександр Новак. Фото: РБК.

Як заявив президент Росії Володимир Путін, перша нитка газопроводу "Північний потік-2" повністю покладена, а друга, за словами віце-прем'єра РФ Олександра Новака, має бути добудована до кінця року. Про це повідомляє Vesti.ru, передають Патріоти України.

"Ті роботи, які сьогодні ведуться, будуть закінчені до кінця року, і проект буде введений в експлуатацію", - заявив він.

Разом з тим, як пише "ТАСС", в Єврокомісії заявили, що поки не мають інформації про те, що укладання труб першої нитки газопроводу "Північний потік-2" успішно завершено. "У нас немає підтвердження цієї інформації, і у нас немає ніяких коментарів", - зазначив представник ЄК.

Тим часом постпред Росії при Євросоюзі Володимир Чижов, висловлювання якого наводить "ТАСС", повідомив про готовність Москви до можливих проблем при експлуатації "Північного потоку - 2". За словами дипломата, такі проблеми можуть цілеспрямовано створюватися західними країнами, які виступають проти реалізації проекту.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...