Скрепи вигадливі: Російський віце-прем'єр похвалив Єрмака і пояснив, чому виплата Україні $3 млрд не є поступкою

Дмитро Козак похвалив українських колег, які брали участь в переговорах.

Дмитро Козак. Фото: 24СМИ.

Віце-прем'єр Російської Федерації Дмитро Козак заявив про те, що домовленість про виплату «Газпромом» $ 2,9 млрд за судовими рішеннями не є чийсь поступкою. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

"Вважаю, що не можна сказати, що це поступка чиясь. Це взаємоприйнятне рішення, яке вивірене і воно є вигідним усім", - сказав віце-прем'єр, відповідаючи на запитання. На думку Козака, перш за все це рішення "вигідне європейським споживачам, тому що є гарантовані обсяги російського газу, які будуть транспортуватися через цю територію".
Також, як передає "Інтерфакс", Козак похвалив українських колег, які брали участь в переговорах. "Ми вчора, коли закінчили переговори, підписали (протокол газових домовленостей - Ред.), я сказав, що ми відкрили "кватирку можливостей", і переконалися в тому, що, незважаючи на всі складності наших відносин в цілому, ми можемо досягати угоди із найрізноманітніших питань", - заявив Козак.
Крім того, віце-прем'єр зазначив, що "українська делегація - молодці". "Хотів би сказати спасибі. Боюся, що без координуючої ролі з української сторони домовленістю не вийшло б. Цю роль з української сторони взяв на себе Єрмак (помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак - ред.). У нас з ним давній досвід взаємодії", - сказав віце-прем'єр.

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...