Скрепи визнали власну "рукож*пість": Росія встановить українські двигуни на фрегати для Індії

Індія отримає фрегати проєкту 11356 в рамках угоди на суму 2,5 мільярда доларів.

Індія закупила газотурбінні двигуни в України та передала їх Росії для установки на фрегати типу «Адмирал Григорович». Про це стало відомо індійському виданню ThePrint, повідомляють Патріоти України.

Індія отримає фрегати проєкту 11356 в рамках угоди на суму 2,5 мільярда доларів. Джерела у сфері оборони та безпеки повідомили виданню, що будівництво двох фрегатів на суднобудівному заводі «Янтарь» в російському місті Калінінград йде за графіком.

Очікується, що перший з них буде переданий замовнику до кінця 2022 року. Другий планується поставити на пів року пізніше, у 2023 році. «Двигуни з України поставлені в Росію. Будівництво корабля йде відповідно до графіка, пандемія Covid-19 не зробила ніякого негативного впливу», сказало джерело, відмовившись назвати терміни. Поставка двигунів української фірми «Зоря-Машпроект» також підтверджена другим джерелом.

Раніше вже повідомляли про безстрокову заморозку Росією будівництва трьох сторожових кораблів для потреб Чорноморського флоту на суднобудівній верфі «Янтарь», саме ці кораблі і будуть реалізовані Індії.

Після окупації Криму Росією у 2014 році відносини з Україною різко погіршилися, і Москві було відмовлено в закупівлі двигунів українського виробника. «Тому Індії довелося самій закупити двигуни та передати їх Росії, для чого також був потрібний дозвіл України, отриманий у 2016 році», розповідають у виданні.

Нові кораблі будуть мати 22 нові системи, включаючи обладнання навігації, звязку, а також озброєння. У листопаді 2020 року стало відомо, що українське державне підприємство «Зоря-Машпроект» провело монтажні роботи газотурбінних агрегатів на есмінці Індії "Visakhapatnam".

Українці можуть "вибити" пенсію, яку їм не видали: Юрист порадив, як треба діяти

вівторок, 19 березень 2024, 8:46

Незважаючи на періодичні підвищення пенсій, їх сума не завжди встигає за ростом інфляції, тому для багатьох людей, які вийшли на заслужений відпочинок, кожна сотня-друга гривень має важливе значення, передають Патріоти України. Що вже говорити про ситу...

У перемогу України вірять, це видно по ринку землі: Як змінилася ситуація з вартістю і хто може купувати землю

вівторок, 19 березень 2024, 8:30

В Україні дорожчає земля. Навіть повномасштабна війна не змогла зупинити попит на ділянки сільськогосподарського призначення, передають Патріоти України. З 1 січня 2024-го правила продажу землі змінили. Ліміт на покупця збільшили зі 100 га до 10 тис. г...