Слідом за Європою: Рада підтримала заборону пластикових пакетів в Україні

За відповідне рішення проголосували 365 народних обранців.

Народні депутати підтримали законопроєкт № 2051-1 у першому читанні. Він пропонує заборонити пластикові пакети з 2022 року. За відповідне рішення проголосували 365 народних обранців, передають Патріоти України.

Законопроєкт № 2051-1 пропонує заборонити продаж пластикових пакетів в торгівлі та у ресторанних господарствах товщиною до 50 мікрометрів з 1 січня 2022 року.

Обмеження не буде поширюватися на:

  • біорозкладані пакети;
  • надлегкі пакети завширшки до 225 міліметрів (без бічних складок);
  • пакети глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бічних складок);
  • пакетів довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок).

Винятком будуть використання пакетів під час фасування і транспортування:

  • риби;
  • м'яса;
  • сипучих продуктів.

Крім того, пропонується заборона на продаж оксорозкладаних пластикових пакетів з 1 січня 2022 року, ввести заборону схиляння споживачів до купівлі таких пакетів та ввести обов'язкове маркування біорозкладаних пакетів у відповідності з ДСТУ.

Де пластикові пакети вже заборонені?

Наразі пластикові пакети заборонили використовувати у 33 країнах світу, ще 53 країни запровадили часткову заборону або запровадили податок на одноразові пакети.

У Великій Британії використовуються пакети, які розкладаються від 20 діб до 4 років із мінімальною шкодою для довкілля. Данія запровадила високі податки на роздавання у магазинах пластикових пакетів, що на 90% знизило їх використання. У Фінляндії вирішили розмістити у торговельних мережах автомати для збору пластикових пакетів і відправляти їх на переробку.

Джерело: 24 канал

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...