Слідом за зерном та полуницею, полякам почала заважати ще одна українська ягода: Що відбувається

У Польщі виробники малини кілька днів поспіль блокують дорогу в Ополе-Любельському (перехрестя воєводських доріг 824 і 747 в Люблінському воєводстві, Польща), протестуючи проти низьких закупівельних цін на ягоди, передають Патріоти України.

Як повідомляє Radio.lublin.pl, польські аграрії вкрай незадоволені тим, що в країну ввозять українську малину, яка позбавляє їх можливості реалізувати власну продукцію за конкурентною ціною.

"Виробництво хорошої малини коштує не менше 7 злотих за кілограм, плюс вартість збору, тобто 2-2,5 злотих", - повідомив віце-президент польської асоціації виробників фруктів Кшиштоф Цибулак, зазначивши, що закупівельники пропонують близько 4-5 злотих за кілограм.

"Як нам конкурувати, коли малина постійно йде з України? Як з попереднього сезону, так і тепер нова, свіжа. В інтернеті вже кілька сотень пропозицій, адже врожай в Україні почали збирати раніше. Готова заморожена коштує 6-8 злотих", - заявив Цибулак.

Аграрні об'єднання Польщі планують 3 липня провести велику акцію протесту виробників малини, яку підтримає Польська асоціація виробників фруктів, а також Agrounia, яка активно протестувала проти українського зерна.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...