Словаччина скасувала односторонні обмеження на імпорт агропродукції з України

Уряд Словаччини схвалив пропозицію Міністерства сільського господарства скасувати односторонні обмеження на імпорт агропродукції з України та запровадити натомість обмеження, запропоновані Єврокомісією, повідомляє TASR.

Крім того, запроваджується спеціальний режим транзиту агропродукції через Словаччину.

"У цій сфері застосовується лише законодавство Європейського Союзу", – підтвердив речник словацького Міністерства сільського господарства Андрей Вальнер.

Зволікання Словаччини та Угорщини з цим кроком гальмувало старт програми підтримки для фермерів з Польщі, Словаччини, Болгарії, Угорщини та Румунії.

Як повідомлялося, уряд Польщі з 15 квітня в односторонньому порядку запровадив заборону на ввезення до Польщі з України широкого переліку агропродукції. Схожі заходи, після консультацій з Варшавою, запровадили також Словаччина, Угорщина, Румунія та Болгарія. Під тиском цих п’яти країн ЄС Єврокомісія ухвалила рішення про заборону ввезення (до 5 червня, з можливістю продовження) на внутрішній ринок цих п’яти країн ЄС пшениці, кукурудзи, ріпаку і соняшнику.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...