Сльози скреп: Європа відмовилася від вугілля з РФ, ринок обрушився

Зараз одна тонна вугілля з РФ з поставкою в Ризі коштує всього 47 доларів, і це є мінімальним показником з червня 2016 року.

Вартість російського вугілля в Європі різко обвалилася, досягнувши нижчих показників за останні три роки, повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Зараз одна тонна вугілля з РФ з поставкою в Ризі коштує всього 47 доларів, і це є мінімальним показником з червня 2016 року. Дана ціна нижче собівартості з урахуванням поставки приблизно на 8-10 доларів. Отже, протягом останніх місяців вугільні компанії Російської Федерації працюють в збиток. У Кремлі з цього приводу відбувається справжній переполох, оскільки Росія ризикує втратити найбільший ринок для вугільного експорту.

Найбільш оптимістично налаштовані економісти вважають, що відшкодувати падіння попиту на вугілля Росії частково вдасться за рахунок продажів в країни Азії, але все одно повністю компенсувати його не вийде, причина тому - дефіцит вагонів. Серед головних причин падіння цін на російське вугілля: тепла зима в Європі, а також зростання тенденції по заміщенню кам'яного вугілля зрідженим газом.


"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...