''Слуга'' Гетманцев змінив гнів на милість: Мільйонам дрібних підприємців полегшать життя, в Раді підготували законопроєкт

Підприємцям-спрощенцям 3-ї групи можна буде не турбуватися за подання звітності, сплату податків та взаємодію з податковою — все це за них зробить банк, який виступає як податковий агент. Про це йдеться у проєкті закону № 8226, котрий 24 листопада зареєструвала у парламенті група народних депутатів, до якої входить голова фінансового комітету ВР Данило Гетманцев, відомий нещадним ''пресуванням'' малого бізнесу у попередні роки..

У пояснювальній записці до проєкту йдеться, що велика кількість платників єдиного податку третьої групи без сплати ПДВ, які не мають найманих працівників, мають контракти виключно з одним або декількома контрагентами та здійснюють розрахунки виключно у безготівковій грошовій формі.

Такі платники не здійснюють великої кількості різнопланових господарських операцій та здійснюють діяльність у межах невеликої кількості КВЕДів. При цьому вони витрачають багато часу на складання податкової звітності та сплати податків, а також часто пропускають встановлені для цього терміни.

Фактично у разі функцію податкового агента їм може виконувати банк.

Нардеп Ярослав Железняк (один з авторів законопроєкту) пояснює: щоб підприємцю скористатися нововведенням потрібно буде зробити два кроки в онлайні: подати заявку до «Дії» на реєстрацію таким «спрощенцем» та відкрити спецрахунок у банку.

Далі ФОП просто працює та отримує гроші на рахунок, тільки cashless (безготівкові). Все інше робить банк:
• обчислює єдиний податок;
• знімає ЄСВ (необхідна сума має бути на рахунку на 1 число кожного місяця);
• надає податкову інформацію про надходження на рахунок ФОП.

«Більше жодних пропущених дедлайнів та неприємностей із податковою. Все автоматизовано, щоб ФОП навіть не перетинався з державою. Вже домовилися з Михайлом Федоровим про співпрацю з Мінцифри та "Дією“ для реалізації нової можливості для підприємців та цифрової держави. Ідея точно спростить роботу великої кількості айтішників, маркетологів, консультантів або їх бухгалтерів. Ну і податкової теж», — повідомив Железняк.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...