"Слуга народу" пристидить невдах Сталіна та Хрущова? У Зеленського реанімують проекти київських тунелів під Дніпром

Тунель під річкою у Китаї (Фото: chinanews.com)

У 2021 році почалися перші роботи з будівництва нової кільцевої автодороги навколо Києва. Раніше в проекті були закладені два мости - на півночі й на півдні столиці. Але їх можуть замінити тунелями, повідомляють Патріоти України з посиланням на КиевВласть.

Такі плани висловив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков. На його думку, тунелі в порівнянні з мостами повинні знизити навантаження на дорожню мережу Києва. Службі автомобільних доріг у Київській області вже доручено зайнятися прорахунком орієнтовного бюджету на нове будівництво.

"Укравтодор" вже підтримав ідею будівництва тунелів під Дніпром. Державна компанія висловила повну готовність у разі делегування повноважень стати замовником розробки техніко-економічного обґрунтування та проектної документації на будівництво тунельних переходів у Києві.

Ідея будівництва автомобільних тунелів для Києва не нова. У 2005-2007 роках на рівні ескізів і прорахунку бюджету активно обговорювалося будівництво підземних магістралей, які повинні були зв'язати Поділ і вулицю Чорновола, міст Патона з Севастопольською площею та ін.

А два тунелі безпосередньо під Дніпром у Кмєві будували перед початком Другої світової, однак в силу різних обставин не довели до кінця. Затоплені кісони наразі є улюбленими місцями дослідників-екстремалів.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...