Слуги народу: Верховний суд подарував Коломойському $50 000 000

У суді зробили висновок, що представники АМКУ в своїй скарзі не навели "належних підстав".

Коломойський вже починає святкувати? Ілюстрація: UAportal.

У Верховному суді України (ВСУ) підтвердили рішення суду першої інстанції про скасування штрафу в $ 50 мільйонів, накладеного Антимонопольним комітетом (АМКУ) щодо компанії бізнесмена Ігоря Коломойського "Укртатнафта" і нафтопереробного комплексу "Галичина", передають Патріоти України.

У суді зробили висновок, що представники АМКУ в своїй скарзі не навели "належних підстав" для скасування рішень судів першої та апеляційної інстанцій. "Касаційну скаргу Антимонопольного комітету України залишити без задоволення, а рішення господарського суду міста Києва від 7 серпня 2017 року і постанову Північного апеляційного господарського суду від 30 січня 2019 года ... без змін", - йдеться в судовому рішенні.

АМКУ оштрафував компанії Коломойського на 1,3 мільярда гривень за змову на аукціонах з продажу нафти, які проходили в березні-липні 2015 року. Пізніше суд першої інстанції скасував цей штраф, а апеляційний суд підтвердив необґрунтованість штрафу.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...