Смаколик буде не по кишені? Посуха та хвороби знищили врожай - ціни на популярний продукт б'ють рекорди в усьому світі

Глобальні ціни на какао досягли нового історичного максимуму, а темпи здорожчання продукту за останній тиждень виявилися рекордними з 1999 року. Така тенденція вказує на те, що виробникам шоколаду в усьому світі доведеться збільшити витрати, а отже, готовий товар помітно подорожчає для кіневих покупців, передають Патріоти України.

Ціни на какао-боби злітають через побоювання з приводу нестачі цієї сировини, повідомляє Bloomberg. Так, 26 лютого ф'ючерси зросли на 4,6%, показавши найбільший тижневий стрибок із 1999 року.

"Ціни різко зросли, оскільки посуха та хвороби знищили врожай какао у ключових західноафриканських виробників. Це загрожує підвищенням витрат виробників шоколаду, які можуть бути перекладені на споживачів", – пояснили аналітики.Вартість какао на товарному ринку Нью-Йорка досягла нового за весь час максимуму майже $6500 за тонну. Таким чином, ціна ключового інгредієнта для приготування шоколаду зросла більш як удвічі з початку минулого року.

"Проблеми з виробництвом у Західній Африці призвели до того, що ринок какао зіштовхнувся зі значним глобальним дефіцитом виробництва цього сезону. Це продовжує підживлювати зростання цін на какао", – йдеться у звіті Hightower Report.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...