"Смаковізор" доведеться лизати: У Японії розробили телевізор, який імітує смак їжі

У Японії розробили зразок телевізора, здатного імітувати смаки їжі, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Система отримала назву Taste the TV (TTTV) - крім дисплея, вона включає 10 ємностей зі смаковими добавками, які напилюються на гігієнічну плівку в різних комбінаціях, утворюючи смаки конкретних страв. Коли формування смаку завершено, плівка розтягується на екрані.

Прототип телевізора розробив професор Університету Мейдзі, Хомей Міясіта. Він упевнений, що подібний винахід є актуальним в умовах пандемії, оскільки він відкриває для людей нові способи зв'язку. "Мета в тому, щоб дозволити людям скуштувати страви в ресторані на іншому кінці світу, навіть залишаючись вдома", - прокоментував свій винахід професор.
Він очолює групу з 30 студентів, і спільними зусиллями вони створили вже кілька подібних проектів, зокрема виделку, яка збагачує смак страв. Прототип TTTV Міясіта побудував самостійно, за словами винахідника, комерційна версія системи коштуватиме близько 100 000 ієн ($875). На практиці «смаковізор» зможе використовуватися для дистанційного навчання сомельє та кухарів, а також для розробки дегустаційних ігор та вікторин. Рішеннями професора вже зацікавилися кілька приватних компаній — їх залучила ідея системи, здатної надати звичайному хлібу смаку піци чи шоколаду.

У демонстрації TTTV брала участь студентка Юкі Хоу. Вона поставила перед системою завдання видати смак шоколаду, і через кілька спроб завдання було виконано. Через якийсь час напилювачі нанесли смак на плівку. «Схоже на молочний шоколад. Солодке, як шоколадний крем», — оцінила вона результат.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...