Смартфони для вакцинованих в Україні: Хто і коли зможе отримати новий гаджет від держави

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів українцям, як реалізовуватиметься ініціатива президента Зеленського щодо видачі вакцинованим українцям старше 60 років безкоштовних смартфонів. За словами міністра, запис пенсіонерів на отримання смартфонів розпочнеться у квітні 2022 року, передають Патріоти України.

Коли саме родпочнуть видавати телефони, і які пільгові тарифи отримають вакциновані пенсіонери, наразі не повідомляється. За словами Федорова, це залежить від терміну виготовлення пристроїв, і буде анонсовано пізніше. Однак міністр запевнив, що це відбудеться протягом 2022 року.

Видачу смартфонів із пільговим пакетом послуг анонсував президент Володимир Зеленський під час Diia Summit 8 лютого.

За його словами, програма створена для того, щоб усі люди старше 60 років змогли отримати такий самий доступ до інтернету та технологій, як і молодше покоління. Оскільки пенсіонерам нараховуют1000 гривень за вакцинацію, яку вони можуть витратити на покупку ліків та оплату комуналки, то вже зовсім скоро вони зможуть робити це не виходячи з дому через додаток "Дія" на новому смартфоні, оскільки всі смартфони матимуть доступ до інтернету.

Мобільні оператори у свою чергу прокоментували, що ще не обговорювали з владою умови надання пільгового тарифу на смартфонах для вакцинованих українців віком від 60 років. Джерела фінансування цієї державної програми також поки що не відомі, як і те, чи буде впровадження пільгового тарифу за рахунок власних коштів мобільних компаній, чи держава компенсуватиме їм витрати.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...