Сонце недонадімперії котиться додолу: Економіку Росії за два роки очікує вибух "мильної бульбашки"

В середньому кожен росіянин винен банкам кілька десятків тисяч рублів.

У російській економіці дуже скоро трапиться вибух через набрані населенням кредити. Він може статися вже в 2021 році. Про це говорить міністр економічного розвитку Максим Орєшкін, повідомляють Патріоти України із посиланням на Ехо Москви.

Заборгованість росіян за кредитами зараз становить близько 8 трлн. рублів і вона зростає на 25% в рік. В середньому кожен росіянин винен банкам кілька десятків тисяч рублів, говорить Орєшкін. Тоді як середня зарплата, згідно Росстату, становить близько 30-35 тис. рублів. Спроби влізти в нові борги, щоб розрахуватися зі старими, тільки збільшують проблему. У якийсь момент люди не зможуть платити і тоді почнеться обвал, прогнозує міністр економрозвитку РФ.

"Наші оцінки: в 2021-му році проблема в будь-якому випадку вибухне. Тобто ми до 22-го її вже не дотягнемо. Давайте ми зараз нею займемося, щоб в 21-му році не бігати, як то кажуть, обпаленими з криками, щоб вже розуміти, що робити зараз, щоб в 21-му році з цією проблемою не зіткнулися в повний зріст", - сказав Орєшкін, додавши, що безболісно вийти з цієї ситуації в Росії точно вже не вийде.

За словами Орєшкіна, який послався на дані Центробанку, в четвертому кварталі 2018 року третина кредитів була видана людям, у яких платежі перевищували 60% сукупного місячного доходу.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...