Сотні злотих на підготовку до школи: Українці у Польщі зможуть отримати додаткові виплати на дітей

Влада Польщі, де після 24 лютого опинилося найбільше українських жінок та дітей, почала приймати заявки від українців на отримання фінансової допомоги для школярів, які навчаються у цій країні, передають Патріоти України.

Грошова допомога українським школярам у Польщі надаватиметься за програмою «Dobry start». Гроші у сумі 300 злотих (близько 1880 гривень) дають батькам, щоб вони могли підготувати дитину до школи та купити потрібне приладдя. Про це повідомляє VisitUkraine.today.

Допомогу надають особам віком до 20 років, а людям з інвалідністю — до 24 років. Кошти за програмою «Dobry start» виплачують усім школярам, тож довідки про доходи від батьків не вимагають.

Українці, які приїхали до Польщі після початку російської агресії, можуть отримувати таку допомогу нарівні з поляками. Вони повинні відповідати таким критеріям:
- є батьками або опікунами дитини, яка навчається у польській школі;
- вони мають дозвіл на постійне проживання у Польщі або вони підпадають під дію спеціального закону про допомогу громадянам України (військові біженці);
- у них є номер PESEL на себе та дитину.

Для подання заявки необхідно мати:
- індивідуальний номер PESEL;
- польський номер телефону та електронну пошту;
- рахунок у польському банку

Батьки можуть подати заявку на порталі Emp@tia MRiPS, на сайті PUE ZUS, а також за допомогою електронного банкінгу. Заявки приймають до 30 листопада 2022 року. Детальна інструкція, як подати заявку через портал ZUS, є на сайті.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...