Соцвиплати хочуть скасувати: Стало відомо, який "сюрприз" готують для українців

Система соціальної допомоги в Україні є частиною "радянського спадку" і має бути переглянута з огляду на нестачу коштів в умовах війни. Про це народний депутат від “Слуги народу", голова Комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха розповів в інтерв'ю "Укрінформу", передають Патріоти України.

“Я вважаю, якісь соціальні послуги держава має продовжувати надавати, але обсяг їх, я з вами погоджуюсь, напевно має бути скорочений. І, мені здається, в умовах і дефіциту бюджету, і зниження допомоги ми, напевно, будемо переглядати це. Тобто має бути створена інша, більш збалансована система, яка враховує нові реалії, а не реалії 80–90-х років”, — сказав Наталуха.

Водночас він визнав, що зменшення соціальних гарантій суперечить Конституції і може викликати несприйняття громадян. “Це радянський спадок. Він закарбувався у Конституції, на жаль, де чорним по білому написано, що Україна — це соціальна держава, і купа соціальних гарантій. Перше, що нам розкажуть з вами, — що ми діємо неконституційно, забираючи соціальні права громадян”, — сказав Наталуха.

На порозі планових відключень? Енергоексперт пояснив, на що чекати українцям найближчим часом

п’ятниця, 10 травень 2024, 8:30

Після масованого обстрілу Росією 8 травня ситуація в українській енергетиці стала ще складнішою. Країна опинилася на порозі планових відключень світла. Енергетики намагатимуться покрити дефіцит в енергосистемі за рахунок імпорту струму та обмежень для ...

Розмір субсидії на електроенергію для мешканців однієї з областей України збільшили вп'ятеро: Що треба знати

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:50

Мінсоцполітики повідомили, що для забезпечення підтримки уразливих верств населення регіону, уряд вирішив збільшити для мешканців Харкова та області на нинішній неопалювальний сезон (з травня по вересень включно) розмір пільг та субсидій на електроенер...