​SpaceX розгорнув масштабну експлуатацію Starlink в Європі

Компанія Ілона Маска розширила покриття системи Starlink: тепер космічна мережа охоплює в тому числі всю Великобританію і Західну Німеччину.

Як повідомляє Space News, амбітний проект SpaceX впевнено рухається вперед. Це наочно показав останній запуск партії супутників системи Starlink, що відбувся 11 березня. Ракета-носій Falcon 9, яка стартувала з Космічного пускового комплексу №40 на мисі Канаверал, вивела на орбіту корисне навантаження, що складається з 60 супутників Starlink версії 1.0, зазначають Патріоти України.

Перша ступінь Falcon 9 успішно приземлилась на безпілотне судно через вісім з половиною хвилин після запуску. Для корінної частини ракети це був вже шостий політ - черговий привід для гордості компанії Ілона Маска.

Зараз SpaceX має на орбіті 1200 супутників, 310 з яких запустили в цьому році. У міру того як компанія розширює угруповання Starlink, збільшується і зона покриття в рамках бета-тесту послуги широкосмугового доступу в інтернет.

Під час веб-трансляції недавнього запуску SpaceX заявила, що розширює свої послуги в Великобританії. Раніше зона покриття була обмежена Південною Англією, тепер її поширили на іншу частину Англії, а також Шотландію і Уельс. Крім цього, компанія починає обслуговувати Західну Німеччину і вівденну половину Нової Зеландії.

Безсумнівно, це лише початок довгого і складного шляху. До 2017 року SpaceX представила нормативні документи для запуску в цілому майже 12 тисяч супутників на орбіту Землі до середини 2020-х років.

Супутник системи Starlink - відносно невеликий апарат масою 260 кілограмів. Він має форму плоскої панелі. Космічні апарати серії оснащені електростатичними двигунами, що працюють на ефекті Холла, з використанням криптону. Завдяки цьому супутники можуть маневрувати і сходити з орбіти в кінці терміну експлуатації.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...