"Спеціальна страва від ДТЕК - "рибна юшка а-ля ТЕС": У Західному Бузі поварилось усе живе через грубе порушення норм (фото)

"Це – «гарячка» (ставок для зливання нагрітої води) ТЕС на Західному Бузі біля Добротвору сьогодні, в четвер. Сам Буг на кількасот метрів вниз від «гарячки» виглядає так само. Спеціальна страва від ДТЕК: "рибна юшка а-ля ТЕС", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Добротвірська ТЕС тупо взяла - і злила в «гарячку», а звідтам в Західний Буг водичку 41 градусу (хоча технічна норма: вода, що зливається в ріку з технічних водойм, не має бути гарячішою більш як на 3 градуси від температури води ріки; тут ця різниця – 15 градусів). Все й поварилось - взагалі все живе, що було в Західному Бузі на цьому відтинку.
Це ще як не зважати, що там сьогодні і температура повітря була майже як в Києві, 32 градуси. Тобто, вистигала юшка довго. Вбити встигла достатньо риби, раків, жаб, равликів, жуків чи хто там ще мешкав... Чи попекло лапи котрим каченятам, квакам, чаплям - поки даних нема. А ще ж рослини. І мікроорганізми (яким кольором то зацвіте по вивареному).
Але ДТЕК це навряд гребе. І навряд хтось почухається втулити ДТЕК подвійний штраф: на відтворення біорізноманіття (робота фахівців, лабораторій, виведення малька і підрощування, виведення і перенесення рослин, знезараження тощо) на відтинку Буга кілометрів так в 15-20 (бо весь ширший "апендикс" Західного Бугу попри Добропілля - це 13 км), при тому в 5-разовому обсязі. І безпосередньо штраф до держбюджету. І окремо ще – вимогу на модернізацію: будувати в озірні терміни нові генеруючі потужності, де не буде можливості завдати отакого удару по довкіллю, а тоді виводити з роботи застарілі.
Бо так би зробили в Європі. А ми що - а ми хіба бульдозери підженемо дохлу рибу закопати тут же ж попри берег. Ну і заборонимо купатись, мабуть - би люди не наковтались юшки, котра протухне вже до ночі.
Як написав один з місцевих мешканців, Олександр Лукасевич, «Перший скид відпрацьованої гарячої води, який я пам'ятаю, був році десь так в 1978, тоді вареною рибою об'їдалися чайки, від Добротвора, аж до греблі в Скоморохах». Тобто, совок був, совок і лишився".

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...