Ціни на популярні в Україні продукти зміняться: Експерти розповіли, чого чекати

В Україні найближчим часом можуть зміниться ціни на продукти. Експерти вважають, що в основному буде йти зниження вартості, наприклад, на огірки. Зі свого боку капуста та цитрусові можуть незначно подорожчати. Про це повідомляє "Україна 24", передають Патріоти України.

"Минулого року вже до 1 квітня ми мали показники оптової ціни близько 20 грн на огірок, і саме через збільшення пропозиції вітчизняного огірка. Цей рік буде демонструвати зниження, воно буде йти зі встановленням теплої погоди, і дійти до позначки 20 грн у квітні у нас є всі перспективи", – заявив експерт плодоовочевого ринку Олександр Хорєв.

Також він зазначив, що на ринку наразі є дві ціни на капусту. "З приводу ринку капусти врожаю 2020 року – наразі на ринку встановилися дві ціни. Багато продукції низької якості після перебирання, це залишки в сховищах, вона вартує 1,8-2 грн, і менший відсоток якісної капусти, яка реалізується по 3,5-4 грн, і саме на цю капусту ціни можуть навіть трохи піднятися, оскільки запаси скорочуються", – додав експерт.

Окрім того, на ринку також вже є перші оптові партії ранньої капусти, яка є стримувальним фактором зростання цін на торішню продукцію. "Коли в квітні ми побачимо оптові партії капусти нового врожаю українського виробника, піднімати ціни на торішню капусту буде складно, тому якщо ціни й будуть рости на торішню капусту, то дуже стримано", – сказав Хорєв.

Глава Асоціації аграрного експорту Дмитро Крошка, зі свого боку, розповів про те, як можуть змінитися ціни на цитрусові. "Мандарини коштують на рівні 60 грн, апельсин 50-55 грн на оптовому ринку. Думаю, що мандарини та апельсини не будуть суттєво дорожчати, вони, найімовірніше, якщо можливі коливання, будуть у межах 10-15%, що нормально для цієї продукції. У період із грудня по квітень саме цитрусові – доступне джерело вітамінів для виробника. Коли починають з'являтися свіжі овочі, молода капуста, редис, споживач диверсифікує, скажімо так, своє споживання", – сказав він.

А як же "Вєлічіє"? - За рівнем життя Росія вже через три роки впаде нижче не лише Казахстану але і Туркменістану – МВФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:15

Російські заробітчани в середньоазійських республіках - перспектива кошмар котрої скрепоносці уявити поки не можуть. Найближчими роками Росія продовжить втрачати позиції в рейтингу країн світу за рівнем життя, прогнозує Міжнародний валютний фонд. Як пи...

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...