Спільний позов Тимошенко і Медведчука загрожує транзиту газу через Україну, - глава "Нафтогазу"

На думку Андрія Коболєва, саме "Газпром" найбільше виграє від скасування анбандлінга.

Андрій Коболєв. Фото: УНН.

У разі, якщо Конституційний суд задовольнить клопотання групи народних депутатів на чолі з Юлією Тимошенко і Віктором Медведчуком і визнає неконституційним закон про анбандлінг "Нафтогазу", російський "Газпром" зможе розірвати договір на транзит газу через Україну. Про це глава "Нафтогазу України" Андрій Коболєв заявив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Після цього, швидше за все, Секретаріат енергетичного співтовариства скаже нам, що ми не виконали свої зобов'язання, і забере у" Оператора ГТС "сертифікацію. Потім ми отримаємо лист від" Газпрому "з вимогою або переглянути, або розірвати транзитний договір", - сказав Коболєв.
На думку глави "Нафтогазу", саме "Газпром" найбільше виграє від скасування анбандлінга. "З" Газпромом "ми працюємо за принципом" качай або плати ". На сьогодні він не використовує близько половини заброньованих потужностей нашої ГТС. Тобто, в їх сприйнятті, вони переплачують, і негативний для нас сценарій був би для" Газпрому "дуже позитивним . Бенефіціаром цього процесу з великою ймовірністю міг би виявитися саме "Газпром", - додав Коболєв.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...