Споживає у 20 разів менше енергії: В Україні запустили виробництво енергонезалежних "розумних будинків" нового покоління

Компанія PassivDom запустила в Україні франшизу з виробництва автономних будинків, в яких можна комфортно жити без підключення до центральних мереж і, головне, витрачати в рази менше енергії на обігрів, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-реліз Greencubator.

Один такий будинок споживає майже у 20 разів менше енергії, ніж звичайний, живиться тільки з сонячної енергії, повторно використовує придатні для цього вже відпрацьовані ресурси.

Таке житло не потребує підключення до енергомереж, газо- чи водопостачання, але мешканці продовжують користуватися усіма досягненнями комунальної цивілізації.

В базовій комплектації будинку передбачено всі сучасні зручності, "розумний" дверний замок зі сканером відбитку пальців та можливістю віддаленого доступу.

Завдяки модульності й простоті монтажу будинок не потребує спеціального фундаменту та може бути встановлений просто на рівну поверхню, що не шкодить навколишньому середовищу.

Окрім енергонезалежності та дружніх до довкілля технологій, PassivDom має характеристику smart home.

В ньому працюють 24 інтелектуальні інженерні системи, серед яких: контроль якості повітря, вмісту кисню та вуглекислого газу, контроль якості води зі зворотнім осмосом та мінералізацією, антибактеріальний та антивірусний захист питної води та повітря, адаптивна система освітлення.

Можливий постійний моніторинг статусу та управління системами будинку через мобільний додаток. Щоб зібрати 5 будинків на українській лінії виробництва потрібні 15 працівників і один місяць часу.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...