Справа Садового: Названо суму застави, яку просять за мера Львова

Вищий антикорупційний суд обирає запобіжний захід міському голові Львова Андрію Садовому. Під час зачитування підозри прокурор попросив суд визначити запобіжний захід у вигляді застави у 50 мільйонів гривень, передають Патріоти України.

У випадку внесення застави прокурор просить суд покласти на мера Львова низку обов'язків, серед яких прибуття до слідчого та прокуора за першим викликом.

Крім того, Андрія Садового хочуть зобов'язати повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну проживання чи місця роботи, утриматися від спілкування з іншим підозрюваним у кримінальному провадженні та свідками.

Також прокурор просить суд, аби Садовий здав свій закордонний паспорт та інші документи, які дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну.

Враховуючи наявні ризики від застосування більш м'якого запобіжного заходу, а також нездатність їм запобігти, просимо задовольнити наше клопотання, – сказав прокурор.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...