"Справедливе оподаткування": В Україні готують нову схему розмитнення "євроблях"

За порушення власникам авто будуть загрожувати неймовірно жорстокі штрафи.

Данило Гетьманцев. Фото: liga.net.

В Україні розроблять нову формулу для розмитнення «євроблях», яка врахує принципи «справедливого оподаткування». За порушення власникам авто будуть загрожувати неймовірно жорстокі штрафи. Про це Данило Гетьманцев, глава Комітету з питань податкової та митної політики, заявив під час виступу на мітингу за доступне розмитнення, який пройшов під Радою, передають Патріоти України.

Гетьманцев назвав акцію «євробляхерів» передчасною, тому що йде робочий процес зі створення нового закону для розмитнення автомобілів, і проект вже розглянуто в Міністерстві інфраструктури, а потім він буде направлений до Мінфіну.
Після цього законопроект буде винесений на розгляд народними депутатами. Гетьманцев додав, що нові стандарти розмитнення врахують принципи «справедливого оподаткування». Він заявив, що прийняття нового закону займе трохи часу.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...