Справи геть погані? Україна хоче домовитися про відстрочку виплат за євробондами на два роки

Кабмін запропонує держателям єврооблігацій добровільно продовжити термін обігу всіх єврооблігацій на 24 місяці, а також відстрочити на такий самий термін сплату відсоткового доходу за ними. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів №805 від 19 липня. Водночас у разі їх відмови Україна продовжить обслуговувати папери відповідно до існуючих умов, передають Патріоти України.

Мінфіну доручено звернутися до власників єврооблігацій для погодження таких змін та погодити їх також із Бюджетним комітетом ВР.

"У зв’язку із здійсненням правочинів з державним боргом (далі ⸺ правочини) забезпечити сплату відсоткового доходу за облігаціями 2018 року першої серії, що належить до сплати 1 серпня 2022 р., не раніше дати проведення держателями таких облігацій голосування щодо змін до умов їх випуску, але у разі, коли держателі не погодять зазначених змін, то не пізніше спливу передбаченого умовами випуску відповідних облігацій пільгового періоду здійснення платежів за ними", - йдеться у постанові.

Як свідчать дані Міністерства фінансів за цей час Україна мусила б погасити три випуски єврооблігацій на загальну суму 3 млрд дол. І це без урахування відсотків за ними та ще за 11 випусками. Остаточна сума економії для країни від прийнятого рішення стане відома після офіційного оголошення. Уряд також відклав і виплати по деривативам, тобто по випущених у 2015 році ВВП-варантах.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...