Справжній палац на рейках: У Франції представили концепцію швидкісного прозорого поїзда (фото)

Французький дизайнер Тьєррі Гоген оприлюднив концепцію новітнього приватного потяга вартістю 350 мільйонів доларів. Про це повідомив телеканал CNN, передають Патріоти України.

Так, проект готується для продажу і є першою спробою Гогена концептуалізувати поїзд. Згідно з розрахунками, на будівництво піде близько 2,5 років. Планується, що потяг завдовжки 400 метрів буде складатися із 14 вагонів, повністю виготовлених зі скла. При цьому в разі потреби транспортний засіб зможе переходити від прозорості до повної непрозорості.

Гоген заявив, що в його поїзді більше увага приділятиметься не швидкості, а фактичній подорожі, яка принесе пасажирам насолоду. "Подорож - це не швидкість. Йдеться про те, щоб не поспішати, тому що час - єдиний скарб, який у нас є", - говорить він.

Дизайнер все ще не знайшов клієнта, для якого побудують поїзд. Швидше за все, він буде коштувати близько 350 мільйонів доларів, а на його будівництво піде не менше двох років.

Згідно концепту, G Train зможе розмістити близько 18 пасажирів. Він буде пересуватися зі швидкістю 160 км/год і буде адаптований для руху по залізницях Америки і Європи.

На борту поїзда буде сад, кімнати, розважальні приміщення, кімнати для спілкування і спеціально спроектований великий салон для прийомів. Крила поїзда складатимуться, щоб створити терасу на відкритому повітрі для вечірок і концертів.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...