Спробували - сподобалось: Саудити хочуть більше і більше українських протитанкових ракет

Дешевші в кілька разів від американських "Джавелінів" набувають справедливу славу надійної і зручної зброї. - Принцип краще більше, ніж дорожче у цьому випадку себе виправдовує, хоча американські ПТРК третього покоління.

У травні цього року українське Державне підприємство «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «ПРОГРЕС» продовжила постачання до Саудівської Аравії вітчизняні протитанкових комплексів та ракет до них. Відповідна інформація оприлюднена на спеціалізованому ресурсу 52wmb.com, зазначають Патріоти України.

Згідно з даними, у травні ц. р. ДП СЗТФ «ПРОГРЕС» здійснило відправки до Міністерства внутрішніх справ Королівства Саудівська Аравія, через миколаївський морський порт, двох партій протитанкових керованих систем та двох партій ракет виробництва Київського державного конструкторського бюро «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

За останній місяць весни Україна відвантажила до арабської країни 40 переносних протитанкових ракетних комплексів «Скіф» калібру 130 мм з тепловізійними камерами Eye-LR-S Aselsan та 100 легких 107-мм ПТРК «Корсар» також оснащених тепловізорами.

Крім того, було відправлено 300 осколково-фугасних ракет РК-2ОФ для ПТРК «Скіф» та десять тренувальних ракет Рк-2і з інертними бойовими частинами.

Своєю чергою, для ПТРК «Корсар» відвантажено 200 осколково-фугасних ракет РК-3ОФ, 300 одиниць РК-ЗК з тандемною кумулятивною бойовою частиною та 20 тренувальних Рк-3і.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...