США боляче вдарять по валютних сподіваннях "Роскосмосу"

Закупівля російських ракетних двигунів після 2022 року заборонена законом.

Російські ракетні двигуни скоро будуть США непотрібні. Ілюстрація: ТАСС.

Сполучені Штати відмовляться від закупівлі російських ракетних двигунів РД-180 після 2022 року. Про це на слуханнях в Конгресі заявив командувач Космічними силами США Джон Реймонд, передають Патріоти України.

Генерал уточнив, що закупівля додаткових двигунів після 2022 року заборонена законом. За словами Реймонда, США самостійно провели 76 успішних запусків. Їх вартість в порівнянні з 2012 роком знизилася майже на 25 відсотків.

Раніше повідомлялося, що на заміну російським РД-180 для американських ракет-носіїв прийдуть киснево-метанові двигуни. Їх виробляє компанія Джеффа Безоса Blue Origin. Очікується, що поставки почнуться в 2020 році.
У вересні 2018 року глава «Роскосмосу» Дмитро Рогозін заявив, що у Росії є залежність від продажу ракетних двигунів в США. Тоді ж він зазначив, що бюджетні кошти держкорпорації обмежені, і «Роскосмос» змушений залучати кошти, яких бракує, самостійно.
США закуповують у Росії двигуни РД-180 розробки НВО «Енергомаш» з 1997 року. Російське обладнання використовується для запусків у космос військових і цивільних супутників. У 2016 році Конгрес США заявляв про намір відмовитися від покупки двигунів у Росії вже з 2019 року. Однак тоді заміну РД-180 не знайшли.
Незабаром США також планують відмовитися від використання російських пілотованих кораблів «Союз» для відправки своїх екіпажів на Міжнародну космічну станцію. Для відправки астронавтів до МКС будуть використовуватися кораблі приватних американських компаній SpaceX і Boeing.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...