Стабілізація не раніше літа: У Міненерго дали сумний прогноз щодо ситуації в енергетиці в Україні

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів про те, коли в Україні можна очікувати стабілізації ситуації в системі енергетики, передають Патріоти України.

"Швидкість відновлення пов'язана з обстрілами. Якщо обстрілів не буде, навіть з урахуванням вже пошкодженої генерації, ми стабілізуємо систему до літа. Ми маємо перелік рішень, які дозволять це зробити", - підкреслив він в інтерв'ю Forbes.

За словами міністра, ситуація в енергосистемі України складна, особливо після ударів по Україні 19 грудня. "У Києві зараз - найскладніша ситуація. Вона потроху поліпшується. Сьогодні доступної потужності вже більше, ніж вчора", - пояснив він.

За словами міністра, Київ не відключений від енергосистеми - українська енергосистема цілісна. Галущенко також додав, що імпорт електроенергії є однією з "можливих опцій".

Раніше Галущенко заявив про те, що українські фахівці цілком здатні утримати єдину енергосистему - і нові російські ракетні атаки їм не завадять.

"Що стосується міцності енергосистеми. Треба розуміти, що ми живемо під щоденним обстрілом енергосистеми. Для нас масований обстріл − це від 70 до 100 (ворожих - Главред) ракет одночасно. Але і кожен день теж відбуваються обстріли, вони різної масованості, але вони є. І ми тримаємо енергосистему вже третій місяць під час цих щоденних обстрілів. Тому я впевнений, що ми утримаємо енергосистему і нічого у них не вдасться. І це буде одним з кроків, який наблизить нашу перемогу", − зазначив чиновник.

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...