Стало відомо, скільки українцям доведеться економити електроенергію - відповідь "Укренерго"

Українцям доведеться економити електроенергію до кінця опалювального сезону. Енергетична система нашої держави наразі пошкоджена через атаки країни-терористки Росії. Про це заявив глава правління компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Заощадження електроенергії буде актуальним закликом увесь опалювальний сезон. Наша енергосистема, на превеликий жаль, зараз поранена, якщо порівнювати із живим організмом", – сказав він.

Кудрицький зазначив, що в разі нових масованих обстрілів можливі аварійні відключення тривалістю аж понад 4 години. На відновлення пошкоджених об’єктів потрібен час.

Україна наразі може імпортувати до 500 МВт електроенергії. Проте, як додав глава "Укренерго", ведуться переговори про збільшення цієї потужності.

Нагадаємо, через обстріл росіянами енергетичних об'єктів в Україні 31 жовтня запроваджено екстрені відключення електроенергії. Світла немає в деяких районах Києва та області, а також на Харківщині, в Дніпропетровській, Чернігівській та Чернівецькій областях. Майже повністю знеструмлено Черкаси та область. Енергетики обіцяють максимально відновити енергопостачання у Києві до 21-22 години, проте це не означає, що відключень більше не буде.

"Через масовані обстріли критичної інфраструктури вводяться екстрені відключення електроенергії! Російські терористи вкотре завдали масованого удару по об'єктах енергосистеми низки областей України. Частину ракет вдалося збити ППО, частина ж влучила в ціль. Служби працюють над ліквідацією наслідків", – повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...