Стало відомо, у кого з пенсіонерів знизяться виплати у серпні: У чому причина

Пенсійний фонд України має право забирати до 20% від пенсії для відшкодування збитків. Штрафні санкції впроваджуються у випадку, якщо особа своєчасно не повідомляє Пенсійний фонд про зміну деяких даних, передають Патріоти України.

Чому ПФУ може штрафувати пенсіонера

Пенсіонер зобов'язаний повідомляти ПФУ про працевлаштування чи початок підприємницької діяльності. На це він має 10 днів.

"Неповідомлення або невчасне повідомлення про працевлаштування (або реєстрацію підприємницької діяльності) призводить до незаконних виплат пенсійних коштів, які підлягають обов’язковому поверненню органам ПФУ", – йдеться у повідомленні Пенсійного фонду.

Компенсація коштів може відбуватися у добровільному або ж примусовому порядку. Тобто, пенсіонер може самостійно повернути надлишкові виплати.

Якщо особа відмовляється це зробити добровільно, ПФУ забиратиме у неї до 20% від виплат примусово. Кошти "забиратимуть" поки усі надлишкові витрати не будуть компенсовані.

Варто наголосити, що Пенсійний фонд потрібно попередити не тільки про працевлаштування, а і про звільнення з роботи. Завдяки цьому, пенсіонер може збільшити свої виплати.

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...

В Україні стрімко здорожчають популярні продукти: Ось на яку вартість очікувати

середа, 7 серпень 2024, 9:32

До кінця літа 2024 року ціни на крупи можуть зрости на 3-5%, а на хліб – на 4-6% через зростання цін на електроенергію та сировину. Споживачам варто бути готовими до подальшого підвищення вартості цих продуктів. Про це розповіла науковиця Інституту агр...