Starship виведуть на орбіту Землі: Маск анонсував історичні випробування марсіанського корабля

Орбітальний випробувальний політ космічного корабля Starship від SpaceX може відбутися у лютому 2023 року.

Компанія готується до цього уже кілька місяців, повідомив засновник SpaceX Ілон Маск у Twitter.

"У нас є реальні шанси на кінець лютого. Спроба запуску в березні доволі ймовірна, – написав Маск.

SpaceX розробляє Starship для перевезення людей і вантажів на Місяць і Марс. Система складається з двох елементів: величезного ракетоносія першого ступеня Super Heavy та космічного корабля верхнього ступеня Starship. Обидва призначені для повного повторного використання.

Випробувальний політ, очевидно, здійснюватиме прототип Super Heavy, Booster 7, і корабель Ship 24 Starship. SpaceX вже випробовувала їх на своєму об'єкті Starbase у Південному Техасі.

Майбутній тестовий політ теж стартуватиме зі Starbase. Планується, що Ship 24 облетить Землю один раз, а потім впаде в Тихий океан біля гавайського острова Кауаї. Booster 7, імовірно, здійснить посадку в Мексиканській затоці біля узбережжя Техасу.

Орбітальний тест стане першим випробувальним польотом Starship з 5 травня 2021 року. Того дня тримоторний прототип Starship SN15 піднявся приблизно на 10 км у небо Техасу.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...