Ставки зростають: У Польщі з нетерпінням чекають на українських заробітчан

Підприємці на Помор’ї мають надію, що сезонні працівники з України підсилять тамтешній ринок праці Про це заявив президент філії Північної торгової палати Ярослав Білас в ефірі "Польського радіо", повідомляють Патріоти України.

"Потреби ринку створюють попит на працівників. Громадяни України суттєво підсилять нашу економіку, бо туризм у Польщі розвивається, польське море стає дедалі більш привабливим, оскільки в нас дедалі краща інфраструктура", – сказав Білас.

За словами президента філії Північної торгової палати, нині заробітки працівників з України різні: "Це від найнижчої заробітної плати в державі, до 3-4 тисяч злотих нетто. Проте, помітно, що ставки зростають, оскільки у випадку, коли працівники з України не є задоволені роботою в даного роботодавця – шукають інших можливостей і знаходять їх. Така ситуація примушуватиме роботодавців платити українцям стільки ж, що й полякам, щоб затримати працівника", – наголосив він.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...