"Ставляться як до гусей та баранів, яких можна стригти й обскубувати": Співвласники Rozetka та "Нової пошти" розповіли про посилення тиску влади на бізнес

Ставлення органів влади до бізнесу після позитивної динаміки на початку війни знову стало погіршуватися та супроводжується посиленням тиску.

Про це заявили учасники iforum2023, що відбувся в Києві, повідомляє НВ.

"Це набагато краще, ніж було за часів Януковича, але набагато гірше, ніж до війни", — сказав співзасновник найбільшого маркет-плейса України Rozetka Владислав Чечоткін, на думку якого, якщо порівнювати з 2021 роком, тиск посилився.

За його словами, податкова служба регулярно перевіряє діяльність компанії, зокрема навіть організованих нею "пунктів незламності".

"У нас нічого не знаходять і штрафують на суму, за яку ми, на їхню думку, не будемо сперечатися. Тобто це якісь мінімальні суми штрафів. Але вони заважають. Але вони перевіряють. Але вони часто зупиняють роботу і так далі", — додав Чечоткін.

Він зазначив, що такі постійні перевірки вже стали рутиною.

"Загалом, це вже виглядає, як іде на вулиці дощ — потрібно взяти парасольку і йти на вулицю", — констатував бізнесмен.

Співвласник найбільшої в Україні компанії експрес-доставки Нова пошта Володимир Поперешнюк зазначив, що підприємці змогли вільно видихнути у 2022 році, але останнім часом ситуація сильно змінювалася.

"Підприємці змогли вільно видихнути в березні (2022 року, — ред.), коли було скасовано мита, запроваджено податкові пільги, і зараз усе повертається назад, до довоєнного часу. Коли владі було страшно, і вона розуміла, що все може "накритися", вони дали свободу підприємцям, коли вже не так страшно — знову можна ставитися до підприємців, як до гусей та баранів, яких можна стригти й обскубувати", — сказав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...