Стосується кожного: Українцям назвали вагому причину для припинення виплати пенсії

Незважаючи на війну і тяжке фінансове становище в країні, українцям регулярно і в повному обсязі виплачують пенсії та інші соціальні виплати. Проте є кілька причин, які можуть призвести до припинення виплати пенсії. Зокрема це може статися через закінчення терміну дії банківської картки, передають Патріоти України.

Про що варто подбати, щоби виплата пенсії не припинялася, розповіли у ПФУ. Пенсійний фонд відповів на запитання однієї зі своїх підопічних.

"Що робити у разі закінчення терміну дії пенсійної картки?" - поцікавилася жінка.

Причому багато людей ставлять це запитання не з цікавості, а через те, що у них зараз немає можливості замінити карту на нову. Хтось опинився за кордоном, а хтось мешкає на території, де йдуть активні бойові дії.

У Пенсійному фонді відповіли жінці, що, на жаль, через закінчення терміну дії банківської картки може статися припинення виплати пенсії. Однак деякі банки у зв'язку з умовами, що створилися, продовжили своїм клієнтам термін дії карт до закінчення війни.

Тому пенсіонеру потрібно спочатку переконатись, чи не належить його банк саме до таких установ. Втім, зазвичай банки самі заздалегідь попереджають клієнтів про закінчення терміну дії картки, надсилаючи SMS-повідомлення або через інтернет-банкінг.

Загалом, якщо банк автоматично не продовжує термін дії картки, то клієнту доведеться все ж таки подбати про те, щоб замінити її на нову. А якщо ні, то банк припинить йому виплачувати пенсію на стару карту. Хоча нарахування пенсії продовжуватиметься. Просто клієнт не зможе її отримати доти, доки не поміняє картку.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...