Стосуються не лише транспорту: Якими пільгами можуть користуватися пенсіонери у 2024 році

У Пенсійному фонді підрахували, що після березневої індексації виплати зросли на суми від 100 до 1500 гривень, а середня пенсія наразі становить близько 5,8 тисячі гривень, передають Патріоти України.

Втім, левова частка пенсіонерів отримує значно меньші суми. У той же час ті, хто вийшов на заслужений відпочинок, мають можливість безкоштовно користуватися певними послугами.

Як пояснює «Юридичний вісник України», за наявності відповідного посвідчення, пенсіонери мають право на безоплатний проїзд у громадському наземному транспорті, крім таксі. Також вони можуть скористуватися безкоштовним проїздом залізничним транспортом приміського сполучення незалежно від місця проживання.

Також пенсіонери мають право на отримання субсидії для оплати житлово-комунальних послуг — для її отримання необхідно звернутися до соціальних служб та надати відповідну заяву й декларацію про доходи.

Передбачена для пенсіонерів й безоплатна юридична допомога, яка повністю або частково фінансується з державного бюджету. Ще одна пільга — безоплатне паркування транспортного засобу. Окрім того, згідно зі ст. 281.1. Податкового кодексу України, пенсіонери за віком звільнені від сплати земельного податку.

Проблеми накривають: Російський "Газпром" почав розпродавати майно після рекордного в історії збитку

четвер, 9 травень 2024, 15:30

Отримавши перший за 25 років і рекордний за всю історію збиток, російський гігант "Газпром" розпочинає розпродаж майна. У середу компанія оголосила про пошук покупців на великі об'єкти нерухомості в Москві та Підмосков'ї. Серед них - офісні будівлі на ...

Туристичний сезон у Туреччині розпочався з рекордною кількістю туристів, але не російських

четвер, 9 травень 2024, 13:18

Сезон відпочинку у Туреччині, зокрема у Анталії, розпочався з рекордної кількості відпочивальників – за чотири місяці курорт уже відвідали понад 2,5 млн туристів. Про це пише видання Hurriyet, передають Патріоти України. За прогнозами голови Асоціації ...