Строки довелося перенести: Росія не зможе добудувати газопровід в обхід України у 2019 році

Громадські слухання у Данії щодо маршруту "Північного потоку-2" відбудуться тільки 19 червня цього року.

Російська Федерація не зможе завершити будівництво двох ниток газопроводу "Північний потік-2" до кінця 2019 року. Проектна компанія Nord Stream 2 AG, створена для планування, будівництва і подальшої експлуатації російського газопроводу, перенесла термін закінчення робіт на 2020 рік, повідомляють Патріоти України.

"Планується, що система трубопроводу буде завершена і готова до транспортування газу протягом другої половини 2020 року", — йдеться у доповіді оператора проекту, опублікованій Енергетичним агентством Данії.

Зокрема Nord Stream 2 AG подали данським органам заявку на прокладання трубопроводу по новому маршруту на південь від данського острова Борнхольм. Однак громадські слухання у Данії щодо маршруту відбудуться 19 червня.

"Дозволи були видані у Швеції, Німеччині, Фінляндії та Росії. Будівельні підготовчі роботи на суші і на морі розпочалися у 2018 році в усіх чотирьох вищезгаданих країнах, і прокладка трубопроводу наразі триває у німецьких, шведських і фінських водах", — резюмували у компанії.

Газопровід "Північний потік-2" пройде Балтійським морем, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами у Європі. Його протяжність становитиме понад 1,2 тис. км, пропускна спроможність — 55 млрд куб. м газу на рік. Дві гілки газопроводу мають бути побудовані до кінця 2019 року.

"Північний потік-2" піде в обхід транзитних держав — України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських країн — через виняткові економічні зони й територіальні води Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.

Проект оцінюють у 9,5 мільярдів євро. Його реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall. Вони взяли на себе зобов'язання профінансувати "Північний потік-2" сумарно на 50%, тобто на 950 мільйонів євро кожен. "Газпром" надасть другу половину коштів — 4,75 мільярда євро.

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...