Стрибки курсу чи стабільність? Що буде з доларом в Україні у лютому

Офіційний курс долара в лютому 2023 року в Україні залишиться на рівні 36,6 гривні, а готівка може становити 40 гривень або навіть перевалити за цю позначку, передають Патріоти України.

На цей час немає і не передбачається жодних причин падіння курсу долара в нашій країні. Таку думку висловив економіст, виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

"Я думаю, що зараз нічого принципово змінюватися не буде і ми знову бачитимемо офіційні 36,6 грн, а готівку десь на рівні 40+ грн. За великим рахунком, на сьогодні надходить досить багато валюти в країну через допомогу наших партнерів, які повністю задовольняють потреби у валюті внутрішній ринок», – вважає Пендзин.

Виходячи з цього, за словами експерта, у даній ситуації він не має очікувань щодо різкого падіння курсу долара в Україні.

За даними сайту "Мінфін", сьогодні, 29 січня, середній курс долара в українських банках становить 40,05 грн (купівля) та 40,55 (продаж). На чорному ринку "зелений" купують по 40,40 грн, а продають по 40,48 грн. Водночас офіційний курс Національного банку України — 36,56.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...