Субсидії "урізають": Стало відомо, на які знижки можуть розраховувати українці

У порівнянні з минулим роком розмір середньої субсидії на оплату комунальних послуг для українців у жовтні зменшився на 8,7% і склав 492,1 гривні. Про це стало відомо з даних Державної служби статистики, передають Патріоти України.

За інформацією Держстату, субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримали понад 2 400 000 домогосподарств.

Всього в січні-жовтні 2019 року звернулися за допомогою 3 700 000 домогосподарств, субсидія була призначена для майже 4 700 000 домогосподарств. У грошовому вираженні допомога склала 1 700 000 000 грн. У минулому році загальний розмір субсидій за цей період був на півмільярда гривень меншим (1 200 000 000 грн).

Нагадаємо, що в проекті бюджету на 2020 рік закладено 47 628 600 000 долл на виплату пільг і субсидій. Оформити субсидію можна, не виходячи з дому. Для цього потрібно увійти на сайт Міністерства соціальної політики України (https://www.msp.gov.ua/) і вибрати рубрику "Е-сервіси", а в ній - вкладку "Субсидії".

Користувачеві буде запропоновано три способи реєстрації на сайті, де потрібно заповнити форму для заяви на отримання субсидії. У разі обрання "реєстрація або увійти з ідентифікацією електронним цифровим підписом" і "реєстрація або увійти з ідентифікацією BankID", не потрібно особисто відвідувати управління соціального захисту.

Якщо буде обраний варіант "реєстрація або увійти за адресою електронної пошти", доведеться подати документи в паперовій формі. Після заповнення форми на сайті прийде ПДФ-версія цього видання, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і занести в орган соціального захисту.

Після успішного входу в систему необхідно заповнити електронні форми заяви і декларації про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...