Субсидія на оренду житла: Ось який спосіб можна буде отримати кошти

В Україні планують запровадити субсидію на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), якщо видатки сім'ї на оренду перевищують 30% сукупних доходів домогосподарства. Подати заявку на субсидію можна буде онлайн через електронний кабінет Пенсійного фонду, після затвердження цієї субсидії урядом, передають Патріоти України.

Про це розповіла перша заступниця Міністра соціальної політики Дарія Марчак у коментарі ЗМІ. Ця ініціатива спрямована на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО), однак не всі зможуть претендувати на цю допомогу.

Субсидія на оренду житла призначатиметься сім'ям, чиї видатки на оренду перевищують 30% сукупних доходів домогосподарства. Як зазначила Дарія Марчак, Міністерство соціальної політики орієнтується на досвід надання субсидій на житлово-комунальні послуги (ЖКП). При цьому враховуватимуться регіональні відмінності у вартості оренди житла.

Як подати заявку

Подати заявку на субсидію можна буде онлайн через електронний кабінет Пенсійного фонду. Це стане можливим після затвердження нової субсидії урядом. Завдяки обмінам даними між державними органами, Пенсійний фонд зможе самостійно виконувати велику частину роботи з призначення субсидій, без необхідності вимагати від громадян.

"Пенсійний фонд завдяки обмінам з іншими державними органами зможе велику частину роботи для призначення субсидій робити самостійно, без того, щоб вимагати від громадянина, від ВПО надання купи довідок. І ми, як Міністерство соціальної політики, своєю чергою будемо забезпечувати облік, аналіз, моніторинг ефективності впровадження цього інструменту", – зазначила Марчак.

Вас може зацікавити:Секрети правильної ходьби: як виконувати вправу правильно

Вас може зацікавити:Українцям розповіли, яку запасати їжу: як готуватися до можливих масштабних відключень електроенергії

На даний момент в Україні вже функціонує програма підтримки проживання для ВПО, яка охоплює 1,1 мільйона українців. Однак, за словами представників Мінсоцполітики, цей механізм є недостатнім для успішної інтеграції ВПО в нові громади. Тому впровадження нової субсидії на оренду житла має стати важливим кроком у підтримці переміщених осіб.

"А что случілась?!": В Росії через гострий дефіцит бензин подорожчав на третину

вівторок, 16 липень 2024, 0:35

Зростання цін на цей вид палива продовжується з початку червня. Біржова ціна Аі-95 за підсумками торгів у понеділок перевищила 70 тис. руб./т. Про це свідчать дані Санкт-Петербурзької міжнародної товарно-сировинної біржі, повідомляє російське провладне...

Субсидія на оренду житла: Ось який спосіб можна буде отримати кошти

понеділок, 15 липень 2024, 19:55

В Україні планують запровадити субсидію на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), якщо видатки сім'ї на оренду перевищують 30% сукупних доходів домогосподарства. Подати заявку на субсидію можна буде онлайн через електронний кабінет Пенсійн...