Субсидію на літо призначать автоматично не всім: Кому доведеться знову звертатися по допомогу

З 1 травня по 30 вересня в Україні діятиме "літня" субсидія - допомога, яку громадяни отримуватимуть у період, що не опалюється. Більшості отримувачів субсидію на літо перерахують автоматично. Їм не потрібно звертатися нікуди, передають Патріоти України.

Проте є кілька категорій споживачів, яким доведеться підтвердити своє право на субсидію в літній період, повідомили у Пенсійному фонді України.

Не доведеться повторно звертатися по субсидію громадянам, які не мали жодних змін ні у складі сім'ї, ні в доходах домогосподарства.

"За умови, що не змінилися дані про їхнє майнове становище або склад сім'ї. Якщо ж такі зміни відбулися, одержувачі субсидії мають надавати про них інформацію до органу Фонду протягом 30 днів", - повідомили у ПФУ.

При цьому кільком категоріям споживачів доведеться "освіжити" своє право на субсидію, повторно звернувшись до ПФУ із заявою на допомогу, а також із декларацією про майновий стан сім'ї. До них, зокрема, належать такі домогосподарства:

  • у складі яких є ВПО;
  • якщо члени домогосподарства орендують житлові приміщення для проживання та оплачують житлово-комунальні послуги;
  • в яких кількість осіб, що фактично проживають у домогосподарстві, менша, ніж кількість зареєстрованих;
  • які звертаються за призначенням житлової субсидії на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Крім того, є ще одна категорія домогосподарств, якій обов'язково доведеться звернутись до ПФУ за призначенням субсидії на літній період. До них належать сім'ї, в яких на опалювальний сезон було призначено нульову субсидію. Тобто у них розмір плати за комуналку, на яку призначається субсидія (з урахуванням соціальних норм споживання), не перевищував тієї суми, яку вони могли сплачувати відповідно до своїх доходів. Можливо, тепер у них змінилися обставини, і вони можуть претендувати на субсидію, але це потрібно підтвердити документально.

"Якщо зазначені домогосподарства претендують на призначення житлової субсидії на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня), представники такого домогосподарства повинні зручним для себе способом подати до органу Фонду заповнені належним чином нові заяви та декларації", - інформує Пенсійний фонд.

Подати документи до Пенсійного фонду для призначення субсидії можна кількома способами:

  • особисто, звернувшись до сервісного центру Пенсійного фонду України;
  • поштою, на адресу органу Фонду;
  • online — через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України або мобільний додаток до Пенсійного фонду;
  • через уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центрів надання адміністративних послуг та через портал "Дія"

Долар по 50 грн? У Мінекономіки пояснили, чого чекати від курсу найближчим часом

понеділок, 29 квітень 2024, 9:58

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Що буде із субсидією, якщо дружина з дітьми за кордоном, а чоловік залишився в Україні

понеділок, 29 квітень 2024, 9:55

Нерідко українські сім'ї стикаються з питанням: що буде із субсидією, якщо дружина і дитина за кордоном, а чоловік залишився, передають Патріоти України. У Пенсійному фонді пояснили, що до складу домогосподарства включаються всі особи, які зареєстров...