Сумна правда: Українцям мінімальної пенсії не вистачить навіть на "життя впроголодь"

В Комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів пропонували збільшити прожитковий мінімум до 40% від розміру середньої зарплати найманих працівників, але Кабмін не підтримав ініціативу.

Мінімальної пенсії в Україні сьогодні не вистачить навіть на забезпечення базових потреб жителя України. Вона майже вдвічі менша за прожитковий мінімум для громадян пенсійного віку, повідомляють Патріоти України.

Проаналізувавши вартість товарів і послуг споживчого кошика у вересні нинішнього року, в Мінсоцполітики дійшли висновку, що прожитковий мінімум для людей, які досягли пенсійного віку, становить зараз в Україні 3170 грн. А ось мінімальний розмір пенсії - майже вдвічі менше - 1712 грн., що на 1458 грн. не дотягує до суми, яка зараз реально необхідна для забезпечення базових потреб українських пенсіонерів. Це не тільки витрати на покупку продуктів харчування, товарів першої необхідності, але також оплата мобільного зв'язку та користування Інтернетом та ще деяких товарів і видів послуг.

До речі, середній розмір пенсії в Україні - близько 3,5 тисячі гривень. Це відповідає розміру фактичного прожиткового мінімуму. До речі, недавно в Комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів пропонували збільшити прожитковий мінімум до 40% від розміру середньої зарплати найманих працівників. Але Кабмін не підтримав ініціативу через фінансові проблеми в країні.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...