Суми можуть шокувати! Українці платять величезні комісії за зняття готівки: Які правила діють за кордоном

Українці за кордоном стикаються з величезними комісіями за конвертацію та зняття готівки за кордоном. У деяких випадках 10% суми заарештовують через різницю в курсах, передають Патріоти України.

"Знімала минулого місяця у банкоматі 500 євро, комісія була 466 грн, сьогодні знімала у тому ж банкоматі 500 євро, комісія стала 1999 грн", - поділилася клієнтка Ощадбанку у профільному виданні Мінфін. У службі підтримки банку повідомили, що зняття готівки у банкоматі іноземного банку тарифікується у розмірі 1,5% + 35 грн (плюс комісія 1% за конвертацію валюти).

"10% від суми угоди може блокуватися на випадок валютних коливань. Таким чином, банк попереджає виникнення несанкціонованого овердрафту. Після завершення обробки операції ця сума буде розблокована автоматично (протягом 1-3 днів)", – пояснили там.

З такою самою ситуацією стикаються і клієнти Схід Банку. "Оплачую я сім'ї за кордоном житло на Booking і бачу, що з мене списують 10% комісії за платіж. Я пишу на підтримку і одночасно починаю шукати сам у них у тарифах. Виявляється, банк запровадив таку комісію з 03.06.22 " – скаржиться клієнт.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...